2004/12/10

Kirjoja, kirjoja

Amazonin tontut olivat viimeinkin saaneet pakettini postiin.

kannet

Pari päivää olen nyt selaillut ja huokaillut. Ihana saada uusia neulekirjoja!

Pam Allenin Scarf Style on vielä parempi kuin uskalsin odottaa. Kirjasta löytyy monta huivia, jotka haluaisin tehdä. Tosin siinä on myös muutamia, jotka ovat minun mielestäni aivan hirveitä – joten tästä kirjasta löytynee jokaiseen makuun jotain. Scarf Style on selkeästi taitettu ja kauniisti valokuvattu, ja jokaisesta huivista on useampi kuva. Ainoa minua häiritsevä asia on joidenkin yksityiskohtakuvien epätarkkuus. Isot kuvat saavatkin olla taiteellisesti sumeita, mutta mitä järkeä on näyttää yksityiskohta, josta ei saa oikein mitään selvää? Suosikkihuivini on Shirley Padenin Interlocking Balloons (kuva alla). Näyttää kyllä aika työläältä…

Scarf Style -kirjaa voi selata täällä.

last minute & stitch

Stitch'n bitch Nation oli pienoinen pettymys. Ehkä odotin kirjalta liikaa, koska pidän todella paljon Debbie Stollerin ensimmäisestä Stitch'n bitchistä. Nyt kirjasta ei löytynyt oikeastaan mitään, minkä haluaisin heti toteuttaa. Aaltoilevareunainen huivi näytti sentään aika kivalta. (Voikohan huiveja olla liikaa?) En ole vielä ehtinyt perehtyä alun tekniikkaosuuteen, ja neulojaryhmien esittelytkin ovat lukematta. Toivottavasti ne osoittautuvat niin hyviksi, ettei kirjan ostaminen harmita. Kirja on kuitenkin hauskasti ja värikkäästi taitettu. Pidän myös kovasti valokuvien toteutuksesta, mallit on syvätty ja taustalle lisätty teemaan sopivia kuvia. Kiva idea!

Stitch'n Bitch Nationin neuleohjeita voi katsella täällä.

Baby Bloom on kirja, joka oli aivan pakko saada, vaikkei vauvoja ole lähiaikoihin luvassa. Kirjassa on neuleita odottaville äideille ja alle vuoden ikäisille lapsille. Erika Knight on lempisuunnittelijani – hänen neulemalliensa selkeäpiirteisyys ja kaunis värimaailma viehättävät minua erityisesti. Juuri näin haluaisin osata suunnitella! Kirjassa kaikki on kaunista: taitto, värit, valokuvat, mallit ja neuleet.

Kirjaa voi ihastella täällä.

baby bloom & scarf

Joelle Hoversonin kirjaa Last-minute knitted gifts olin käynyt jo etukäteen selailemassa Akateemisessa, ja päättänyt olla tilaamatta sitä. Sitten se kuitenkin päätyi ostoskoriini, eikä nyt kaduta lainkaan. Kirjaa on ihana katsella, koska taitto ja valokuvaus on tehty erityisen huolellisesti. Kirjojen ja lehtien ulkoasu on minulle tosi tärkeä – esimerkiksi Novitan yhden vuoden numerot jäivät ostamatta, kun sen taitto oli silloin niin kauhea. :-/ Vaikka en toteuttaisi tästä kirjasta mitään, tiedän että tulen selailemaan sitä ahkerasti neuleinnoitusta etsiessäni. Kirjan ohjeet on jaoteltu sen mukaan, kuinka kauan niiden tekemiseen menee aikaa, alle kahdesta tunnista yli kahdeksaan tuntiin. Kauniit ranteenlämmittimet syntyvät kirjan mukaan kahdessa–neljässä tunnissa.

Last-minute knitted gifts -kirjan esittely löytyy mm. täältä.