2005/01/30

Synkkiä salaisuuksia kaappien kätköistä

frendi-neule

Eikö olekin kaunis? Tämä on vanhin keskeneräinen työni, ohje on Novitan talvinumerosta 2000, malli 57. Ohjeessa lankana on käytetty kaksinkertaista Kid Mohairia, minulla lankana oli Novitan Frendi. Kaikki palat ovat valmiina, neule on kokoamista vaille valmis. Se on vain valitettavasti noin kolme numeroa liian pieni.

ihan liian pieni

En ollenkaan muista, mitä ajattelin, tuskin mitään. Ainakaan en tehnyt mallitilkkua. Hihatkin ovat kymmenisen senttiä liian lyhyet. :-D Neule pitäisi purkaa ja aloittaa uudelleen – pidän edelleen kovasti mallista – mutta tuollaisen pörhölangan purkaminen on ihan kidutusta. Yksi hiha on purettu, loppu jää odottamaan seuraavaa innoituksen puuskaa.

Lisää purettavaa, Hearten Rowanin Calmer Collection -kirjasta:

hearten

Tämä on ollut varsinainen kovan onnen projekti. Valmiina on takakappale ja puolet etukappaleesta, joita on purettu ja neulottu, purettu ja neulottu… Minä olen ehkä maailmankaikkeuden ainoa ihminen, joka ei pidä Calmerista. Lanka kyllä on aivan ihanan pehmeää, kuten joka blogissa suitsutetaan, mutta se on myös hyvin joustavaa. Käsialani on tiukka, joten joustava lanka pureutuu puikkoihin tehden neulomisesta melkoista ähräämistä. Tämä näkyy lopputuloksessa, neulepinta ei ole ollenkaan niin kaunista kuin haluaisin. Sen lisäksi olen tehnyt ääliömäisiä virheitä. Takakappale pitäisi jälleen kerran purkaa kädenteihin asti, koska vasta etukappaletta tehdessäni tajusin, miten kädentiekavennukset pitää tehdä.

Tänään katselin paidantekelettä jälleen kerran ja päätin, etten enää pidä koko mallista. Missä voisin edes pitää paitaa, jonka kaula-aukko yltää miltei napaan? Ja v-kaula-aukko kaiken lisäksi.

calmer-kerät

Siitäs sai.