2005/01/17

Toinen helmineulekaulus

duffelin kaulus

Chinan helmineulekauluksen jälkeen muistin pienen punaisen huputtoman duffelitakkitekeleeni, ja päätin tehdä siihen samanlaisen kauluksen, kun nyt vauhtiin pääsin. Toivottavasti tämä viritys onnistuu paremmin kuin kolme hupuntekoyritystä.

Chinan kokoonkursiminen edistyy h i t a a s t i. Haluan tehdä huolellista työtä, koska neulomiseenkin meni niin tuhottoman kauan aikaa. Olen siis päättänyt ommella vain yhden sauman illassa, niin ei rupea turhaan kiirehtimään ja hutiloimaan. :-) Lisäksi olen ensimmäistä kertaa istuttanut hihan, eli ommellut ensin sivusauman ja hihan sivusauman, ja sitten yhdistänyt nämä toisiinsa. Työlästä on, mutta lopputulos on kyllä vaivan arvoinen. Enää puuttuu toisen hihan istutus, nappien ompelu ja langanpäiden päättely.

Minun on muuten pakko taas käydä Menitassa. Ostin viimeksi käydessäni kahdet bambu-puikot, ja vasta kotona huomasin, että toiset ovatkin jotain tarkemmin määrittelemätöntä puuta (merkki on Milward Wood). Eikä siinä mitään, mutta kun ne ovat tosi karheat, lanka ei luista puikoilla yhtään! Ärsyttävää. Menita ei ole ihan työmatkani varrella, ja lisäksi siellä käyminen on hyvin vaarallista, kuten tiedätte. :-)