2005/04/26

Ei aina käy niin kuin haaveiltiin*

Olin koko viikonlopun ja vielä maanantainkin ihan pistoksissa: Blogger ei suvainnut minun esittelevän duffeli-kuviani. En myöskään päässyt lukemaan Blogspotin blogeja. Enkä päässyt töihin, kun Onni on ollut kipeä. Olihan kauhea kokemus. Onneksi työkoneella Blogger toimii. Tässä siis, viimeinkin, Onnin ihana duffeli:

duffeli pöydällä

Lapsen duffelitakki
Ohje: Moda 1/2005
Lanka: Sandnes Fritidsgarn
Puikot: 4,5 ja 5,5 mm


Fritidsgarn huopuu kauniisti. Ensimmäinen huovutuskokemukseni meni ihan metsään, kun Novitan Huopasesta tehty Sophie muuttui pesukoneessa kivikovaksi ja nyppyiseksi. Duffelista sen sijaan tuli ihan oikean villakangastakin näköinen ja ah niin pehmoinen. Huovutuskärpänen taisi päästä puraisemaan. :-)

Langanmenekki oli suurempi kuin ohjeen ilmoittama 6 x 100 grammaa. Seitsemättä kerää kului vain vähän, joten tulevaisuuden huovutusprojekteihin jäi mukavasti lankaa. Kutistuminen oli tarkkaan laskettu, pesukoneesta tuli ulos sentilleen oikean kokoinen takki. Tummanruskeat puunapit löytyivät Stockmannilta.

napit

Tässä pieni flunssa-potilas katselee piirrettyjä ja nakertaa lahjuskeksiä uudessa takissaan. Poseeraus loppui sillä sekunnilla, kun keksi loppui.

keksilahjus

Viimeistelyvauhtiin päästyäni ryhdyin kasaamaan myös Onnin tilkkupeittoa. Siitäkin tulee kiva. Neulominen on sitten palkitseva harrastus, aina toisinaan. :-D

pistoja

*Tunnistatko leffan?