2005/10/01

New beginnings

bloom alku

Uutta puikoilla! Tämä oudon muotoinen kappale on Bloomin etukappale (tai takakappale, ovat identtisiä). Ohje on Rowanin lehdestä nro 36, ja lankana on Felted Tweed. Saa nähdä, riittääkö lanka. Ohjeessa ilmoitetaan menekiksi neljä kerää, minulla on noin kolme ja puoli. Jos lanka loppuu kesken, täytynee vihdoinkin pistää China purkuun, kun en ole sitä kertaakaan pitänyt. Enkä tule pitämäänkään, ellen sitten äkkiä muutu tynnyrinmuotoiseksi. Rowanin Felted Tweed taitaa olla lempilankani (jopa ihanampi kuin Rowanspun!), joten on sääli, että tämä neule vain kerää pölyä komerossa.

Bloom neulotaan sivuttain, ja hiha-aukot muotoillaan lyhennetyin kerroksin – mielenkiintoista, mutta ei ollenkaan tv-neuleeksi tai blogienlukuneuleeksi sopivaa. Luulin jo selvinneeni kunnialla kädentien kiemuroista, kun tänä aamuna huomasin harmikseni, että puikoilla onkin nyt kaksi ylimääräistä silmukkaa. Äh. Kun ei huvittanut pohtia tätä ongelmaa, päätin siirtyä uusien haasteiden pariin.

I have some new things on the needles! This odd looking piece is the back (or front, they are alike) of Bloom from Rowan 36. I'm not quite sure if I have enough yarn (the pattern says 4 balls of Felted Tweed is needed, and I have about 3 and a half balls). If I run out of yarn, I've decided to rip China. I've never worn it, and I never will, because the fit is so wrong for me. Rowan Felted Tweed is my favourite yarn (I like it even more than Rowanspun), so it's a shame that this cardigan just sits in my closet unworn and unloved.

Back to Bloom – it is knitted sideways, and the shaping of the armhole is done with short rows. It was interesting but definately no tv knitting, so I was happy to get past the shaping. But this morning I noticed that I have two extra stitches on the needles. Damn. Rather than figuring this out, I decided to move on to another new project.


mohairhuivialku

Huivejahan ei voi olla koskaan liikaa. Tästä tulee Misty Garden, ohje Scarf Style -kirjasta. Lankana on pikkusiskolta saatu Novitan Paris Mohair, joka on ainakin vyötteestä päätellen aika muinainen tuttavuus. Muistaako kukaan moista lankaa? Valitettavasti sitäkin on vain kaksi kerää, joten jännitystä ei tule elämästäni puuttumaan.

I'm not done with scarves yet! This is the beginning of Misty Garden from Scarf Style. I'm using some ancient yarn from Novita called Paris Mohair that my little sister gave me. I don't think I have enough of this yarn either, so I'm really knitting dangerously these days.