2006/05/06

Pretty in pink

Striped Beanie

Striped Beanie
Pattern source: Designs for Kids / Lucinda Guy
Yarn: Novita Tennessee
Needles: 3,5 and 3,75 mm 


Kummitytön myssy valmistui viikko sitten, ja postipoika on jo kiikuttanut sen pienelle syntymäpäiväsankarille. Kummitäti oli liikuttunut, kun pieni ääni puhelimessa kertoi, että myssyä on jo pidetty ja se on sopiva ja hyvän värinen. :-)

My goddaughter's beanie has been finished and posted to the sweet little recipient, and I've already received a phone call, where I was told that it fits and it's already been worn. And I've also received a photo of the pretty little beanie wearer that I wish I could share with you. :-)

kukka

Tässä virkattu kukka ihan omaa designia – minusta virkkausohjeiden seuraaminen on kamalan vaivalloista.

Here's the flower. I made it up myself, because I'm not so good at following crochet instructions.

2. flairhuivi5

Muuten ei sitten olekaan paljon neuleasiaa kerrottavana. Viime viikko oli melko koetteleva, ja töiden jälkeen seinän tuijottelu tuntui mukavan haastavalta toiminnalta. Ainaoikein-huivin kutominen kuulunee samaan kategoriaan. Aloitin huivin eilen, ja päättelin silmukat tänään aamukahvia juodessani.

Otherwise there's not much to report from the knitting front. This week has been trying to say the least, and after work I've just felt like staring at the wall. Enter: garter stitch scarf, the equal to wall-staring in knitting! I started it yesterday, and finished it while drinking my morning coffee today.

Staring at the Wall Scarf

Staring at the Wall Scarf
Pattern source: No pattern; garter stitch knitted on the bias, 24 stitches
Yarn: OnLine Flair and Novita Tennessee (held together)
Needles: 6 mm


Vähän lyhykäinenhän siitä tuli, koska vaaleanpunainen Tennessee loppui (enkä aio ostaa sitä lisää!), mutta muuten huivi on kai ihan kiva. Tai sitten se on aivan hirveä, en oikeasti osaa päättää. Jotain hämärää tässä nyt on, kun vaaleanpunainen efektilangasta kudottu huivi miellyttää. Outoa.

It's a bit on the short side, because I ran out of pink Tennessee (and I'm definately not going to buy more!), but otherwise I guess it looks nice. Or it might look hideous too. I really don't know anymore – I don't know what's up with me, knitting a pink novelty yarn scarf. (And liking it.) Weird.